Üliarmsad luitekassid säilitavad ka täiskasvanueas oma nunnu kassipoja välimuse!

 

Luitekassid, rahvakeeles ka liivakassid, on loomariigi Peeter Paanid – nad säilitavad oma nunnu kassipoja välimuse kogu eluks! 
Luitekassi levilaks on Aasia ja Aafrika kõrbed. Ta elab sellistes paikades, kus on liiga kuum ja kuiv isegi aafrika metskassi jaoks – näiteks Sahara kõrb, Araabia kõrb ning Iraani ja Pakistani kõrbed.

Nagu nimigi viitab, elavad luitekassid ainult kuivades ja liivastes kõrbetes ja liivaluidetel. Nad eelistavad tasast maastikku hõreda taimestikuga ja väldivad väga lagedaid kohti, kus toitu ei leidu. Nad võivad ellu jääda temperatuurides −5 °C kuni 52 °C. Ekstreemsetes ilmaoludes peituvad nad urgudesse. Kuigi nad joovad, kui vesi on saadaval, on nad suutelised ellu jääma ka ainult oma toidust tuleva vedeliku peal.

Tegu on ohustatud liiki kuuluva kaslasega.

Vaata ja naudi nüüd neid vahvaid tegelasi!

sand-cats-kittens-forever-1__880 sand-cats-kittens-forever-2__880 sand-cats-kittens-forever-3__880 sand-cats-kittens-forever-4__880 sand-cats-kittens-forever-6__880 sand-cats-kittens-forever-10__880 sand-cats-kittens-forever-12 sand-cats-kittens-forever-13 sand-cats-kittens-forever-14 sand-cats-kittens-forever-15 sand-cats-kittens-forever-11 sand-cats-kittens-forever-gif-3

 

Lisa oma kommentaar