Anekdoot: Esmalt peate te veetma päeva põrgus ja siis päeva paradiisis!

meeldib.postimees.ee
Copy
Foto: Pixabay

Peaminister Jüri Ratas jääb tänaval auto alla ja saab õnnetul kombel surma. Seisab siis Ratas paradiisi värava taga ja anub Peetruselt sisselaskmist.

„See nii lihtsalt ka ei käi!“ selgitab Peetrus. „Teiesuguste kõrgete tegelaste jaoks on meil omaette protseduur. Esmalt peate te veetma päeva põrgus, siis päeva paradiisis ja seejärel peate valima, kumba te eelistate!“

Sõidab siis Ratas liftiga põrgusse. Lifti uksed avanevad ja mees leiab end imeilusalt golfiväljakult. Ees on palju tuttavaid ja sõpru kes kõik tervitavad teda ja soovivad teada maiseid uudiseid. Mängivad siis mõne sõbraliku mängu, ajavad juttu, söövad head ja paremat, mis imeilusas golfikeskuses on pakkuda, ning joovad šampust. Öö veedab härrake mugavas golfikeskuse hotellis koos imekaunite seltsilistega. Hommikul sõidab ta liftiga paradiisi.

Peetrus määrab endise peaministri ühte inglite koori. Inglid hõljuvad pilvelt pilvele, laulavad isamaalisi laule ja mängivad harfi. Öö veedab Ratas väikeses toakeses, naist talle miskipärast siiski ei anta.

Hommiku saabudes kutsub Peetrus härrakese enda juurde. „Nüüd oled sa näinud nii põrgut kui ka paradiisi ja pead valima, kus sa ülejäänud igaviku tahad veeta,“ ütleb Peetrus Ratasele.

Ratas mõtleb natuke ja vastab: „Paradiis on hea küll, aga kõik mu sõbrad on põrgus. Ma valin põrgu!“

Peetrus saadab Ratase põrgulifti, jätab temaga jumalaga ja mees sõidabki põrgu poole. Kui lifti uksed avanevad, leiab Ratas ennast prügimäelt. Tema sõbrad, kes paar päeva tagasi olid veel lõbusad ja nautisid elu, on räbalates, haisevad ning sorteerivad prügimäel prügi. Kurat tuleb Ratase juurde ja annab talle paari rõvedaid töökindaid ning joomiseks pudeli tehnilist piiritust. Lõpuks suudab endine peaminister ennast nii palju koguda, et küsib Kuradi käest kokutades selgitust muutunud põrgu kohta.

„Vaata, sõber“, vastab Kurat. „Kaks päeva tagasi oli meil valimiskampaania, aga tänaseks olete oma valiku juba teinud!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles