Anekdoot: prokuröride ametikonkursi eksamiülesanded

meeldib.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

On üldteada, et juristid on matemaatikas ja muudes täppisteadustes suhteliselt tobud, samas läheb nimetatud teadmisi siiski aeg-ajalt ka juristide igapäevatöös vaja. Eeltoodust tulenevalt otsustas prokuratuur uute prokuröride ametikonkursi eksamiülesannetesse mõned matemaatilised nüansid juurde lisada:

1. Villu tegi oma narkojõugust 5 tüdrukut rasedaks. Jõugus oli kokku üldse 27 tüdrukut. Millisele protsendile tüdrukutest Villu “ära tegi”? Ja kuidas muutub protsent, kui arvestada, et tegelikult tegi Villu rasedaks vaid kolm tüdrukut, sest kaks jäid tema parima sõbra Peetri arvele? Ning mis saab Peetrist, kui Villu sellest teada saab? Selgitada isaduse tuvastamise ning isaduse vaidlustamise õigusmõisteid.

2. Kriminaal Urmas oli ühe kuu jooksul varastanud 2 km vasktraati, mille läbimõõt on 1 mm. Kas ta jõuab selle vaserulli seljas 1km kaugusele metalli kokkuostupunkti viia? Vase tihedus on 8,9 g/cm³, Urmase kehamassiindeks on 27 ning koolis oli ta kehalise kasvatuse tundidest osaliselt vabastatud.

3. Margus sai 5 aastat vanglat kullapoe röövi eest, mille saak oli 25000 eurot. Kui ta armuke kulutab sellest rahast igal kuul keskmiselt 250 eurot, siis kui palju raha on Margusele järele jäänud, kui ta vanglast vabaneb? Ja kui mitu aastat võib ta saada selle bitchi mahalöömise eest, kes tema raha on kulutanud? Millised oleksid viimasel juhul vastutust kergendavad asjaolud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles