Anekdoot: ema ja isa

meeldib.postimees.ee
Copy
Foto: Pixabay

Ema ja isa vaatasid õhtul telekat, kui ema ütles: "Ma olen väsinud, on hilja, lähen magama!"

Ta läks kööki, et teha mõned võileivad järgmiseks päevaks, loputas ära paar taldrikut, võttis sügavkülmast välja poti homse õhtusöögiga, uuris, palju kuivaineid alles on, valas suhkrutoosi täis, pani lusikad ja vaagna lauale ning järgmise hommiku kohvi valmis.

Siis ta pani mõned märjad riided kuivatisse, mustade riiete laadungi pesusse, triikis särgi ära ja õmbles nööbi ette. Ta korjas kokku põrandal vedelevad ajalehed ja laualt mänguasjad.

Ema kastis seejärel lilled ära, viis prügikasti välja ja pani käteräti kuivama.

Ta haigutas, ringutas ja suundus magamistuppa.

Ta peatus laua juures ja kirjutas teatise õpetajale, otsis välja veidi sularaha ekskursiooni jaoks ja koristas tooli alt ära juturaamatu. Ta kirjutas sünnipäevakaardi sõbrannale ning tegi toidupoe jaoks nimekirja. Ta pani kaardi ja nimekirja oma rahakoti kõrvale.

Siis määris ema oma näo sisse, pani peale niisutavat kreemi, pesi hambaid ja puhastas siis hambaniidiga. Seejärel tegi ta väikest maniküüri.

Isa hüüdis toast: "Sa pidid ju magama minema!"

"Kohe lähen!" ütles ema. Ta lisas veidi vett koera kaussi ja lasi kassi õue. Siis ta kontrollis, kas kõik uksed on ikka lukus. Seejärel uuris ema laste olukorda ning kustutas voodi kõrval lambi ära. Ta riputas särgi puu peale, viskas mustad sokid pesukasti, pidas lühikese vestluse lapsega, kes ikka veel koduste ülesannete kallal pusis.

Magamistoas pani ta kella helisema ja riided valmis järgmiseks päevaks, kohendas susse sussiriiulis. Ta lisas veel kolm asja nimekirjale, mida ta peab järgmisel päeval tegema.

Selleks ajaks oli isa jõudnud teleka kinni keerata ja teatada (rohkem iseendale):
"Ma lähen magama!" Ja seda ta tegigi...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles