Anekdoot: kas põrgu on jääs?

meeldib.postimees.ee
Copy
Foto: Pixabay

KAS PÕRGU ON JÄÄS?

Järgnev on tegelikult esitatud küsimus Washingtoni Ülikoolis keemia vaheeksamil. Ühe tudengi vastus oli nii "sügav", et professor jagas seda ka oma kolleegidega interneti teel.

Lisaküsimus: Kas põrgu on eksotermiline (annab sooja välja) või endotermiline (neelab soojust)?

Enamus tudengeid põhjendas oma teooriaid Boyle'i seadusega, et kui gaasi ruumala suureneb, ta jahtub, ning kokku surudes kuumeneb või mõnda selle teooria variatsiooni.

Üks tudeng aga kirjutas järgmist:

"Esiteks me peame teadma, kuidas põrgu mass muutub ajaliselt. Selleks on meil vaja teada hingede põrgusse sattumise sagedust ning nende sealt lahkumise sagedust. Ma arvan, et me võime suhteliselt kindlalt oletada, et kui hing on juba korra põrgusse sattunud, ta sealt enam ei lahku. Seega: ükski hing põrgust ei lahku.

Nüüd on vaja teada, kui palju hingesid põrgu satub, seega vaatame erinevaid religioone, mis eksisteerivad tänapäeva maailmas. Enamus neist väidavad, et kui sa ei ole nende usku ,siis sa lähed peale surma põrgu. Kuna korraga eksisteerib rohkem kui üks sellistest religioonidest, siis sellest tulenevalt satuvad põrgu kõik hinged. Sündide-surmade arvu ja selle kasvu tänapäeval arvestades võime me oletada, et hingede arv põrgus kasvab eksponentsiaalselt. Nüüd vaatame põrgu mahu suurenemise kiirust, kuna Boyle'i seadus ütleb: selleks, et temperatuur ja rõhk põrgus jääks samaks, põrgu ruumala peab suurenema proportsionaalselt hingede lisandumisega.

See jätab 2 võimalust:

1. Põrgu ruumala suureneb aeglasemalt, kui sinna hingesid lisandub. Sellisel juhul temperatuur ja rõhk suureneb, kuni on täielik põrgu lahti (inglise keeles: all hell breaks loose).

2. Kui põrgu ruumala suureneb kiiremini, kui sinna hingesid lisandub, siis temperatuur ja rõhk langevad, kuni põrgu jäätub.

Seega, kumb nendest?

Kui me võtame arvesse väite, mille mulle esitas Teresa minu esimesel ülikooliaastal, et "Enne jäätub põrgu ära, kui ma sinuga magan", ja võtta arvesse fakt, et ma magasin temaga eile, siis võimalus number 2 peaks olema tõene ja seega ma olen suhteliselt kindel, et põrgu on eksotermiline ning on juba külmunud.

Loomulik järeldus sellest teooriast, kuna põrgu on jäätunud, on see, et põrgusse enam hingesid ei pääse ja teda enam ei eksisteeri, seega on jäänud alles ainult paradiis, tõestades sellega Püha Vaimu eksistentsi, mis omakorda seletab fakti, miks Teresa eile öösel pidevalt karjatas: "Püha Jumal!""

SEE TUDENG SAI AINUKESENA HINDEKS "A"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles